Over ons

CSA

Community Supported Agriculture (CSA) doe je samen. De boer en de deelnemers gaan een partnerschap aan, waarbij de deelnemers zich voor een langere tijd verbinden aan het afnemen van de producten van deze boer. Verantwoordelijkheden, risico’s en opbrengsten van het boerenbedrijf worden gedeeld. In Nederland wordt deze vorm van landbouw ook wel gemeenschapslandbouw of pergolalandbouw genoemd. Als lid van zo’n CSA weet je precies waar je eten vandaan komt.

Kasper Hoex

Kasper (32 jaar) is tuinder en ecoloog en oprichter van De Groente Amsterdammer en mede initiatiefnemer van Landgoed Rorik. In 2017 huurde Kasper Land bij tuinder Wim Bijma in Amsterdam-West. Hier produceerde hij met succes groente voor de community van 45 Amsterdammers. Kasper studeerde van 2016 tot 2018 aan de Warmonderhof, de opleiding voor biologisch dynamische landbouw. Van 2008-2012 studeerde Kasper Future Planet Studies (major Ecologie) aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie startte hij met Jaap van den Biesen het campagnebureau Alhambra. Een bureau dat de transitie naar een meer duurzame economie helpt versnellen.Landgoed Rorik

De Groente Amsterdammer is sinds 2020 onderdeel van Landgoed Rorik. Een initiatief van Wouter Valkenier, Atse Hamers en mijzelf Kasper Hoex. 

 

Hier bouwen we met verschillende partners aan een regeneratief landgoed met o.a. tuinderij, boomgaard, wijngaard, zelfvoorzienend restaurant en overnachtingsmogelijkheden.

Scroll naar boven